1000ste woning voor RijswijkBuiten, een grote mijlpaal

Maandag 21 januari is de 1000ste woning in RijswijkBuiten opgeleverd in Parkrijk, het tweede deelgebied van RijswijkBuiten. Deze mijlpaal werd samen met de bewoners  van de 1000ste woning gevierd. En dat in de duurzaamste wijk van Nederland.

Wethouder Duurzame stadsontwikkeling Marloes Borsboom-Turabaz en wethouder Wonen Armand van de Laar overhandigden de trotse bewoners van de 1000ste woning, Joan, Jasper en Liam, een bos bloemen, waarna zij door hen werden uitgenodigd om hun woning te bekijken. Deze woning, onderdeel van het project Wonen à la Carte in Parkrijk, is geheel door de bewoners bedacht en met de architect aan tafel ontworpen. Met als resultaat een woning op maat, afgestemd op de woonwensen van de nieuwe bewoners. Joan en Jasper zijn dan ook erg blij met het resultaat en wonen al met veel plezier in hun droomhuis.

Wethouder Marloes Borsboom is blij met deze mijlpaal: “Met RijswijkBuiten willen we alle ruimte bieden aan de duurzame ambities van de gemeente Rijswijk, met daarbij een grote rol voor de bewoners. Ik ben dan ook heel trots op het project Wonen à la Carte waarbij de bewoners zelf hun huis hebben ontworpen en ook volledig betrokken zijn bij de bouw.”

De in totaal 22 woningen van Wonen à la Carte zijn gebouwd door Dura Vermeer Bouw Zuid West. Doordat elke woning anders is, zowel van binnen als van buiten, is het een mooie uitdaging voor Dura Vermeer om deze woningen te bouwen. Door de goede samenwerking tussen Dura Vermeer en Wonen à la Carte, zijn zij goed op elkaar ingespeeld en is het uiteindelijke resultaat prachtig: 22 unieke woningen, bedacht door en voor de bewoners!

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten circa 3.400 gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd. Inmiddels mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen.