Het Delftse Goed, Delft

VISADE laat bij diverse projecten zien dat zij goed oog heeft voor de context waarin het project wordt gerealiseerd. Dat geldt zowel voor het fysieke ontwerp als voor de aansluiting op de marktvraag. Dat leidt tot projecten met een hoge kwaliteit die - mede daardoor - goed inspelen op de lokale woningmarktvraag.

Werkvelden
Ontwikkelingsconcepten en Vastgoedadvisering
Project- en Gebiedsontwikkeling
Plaats
Delft
Specificatie
29 appartementen
16 eengezinswoningen
Prijs
Appartementen vanaf € 170.000,- VON (incl. overdekte parkeerplaats).
Architect
Faro architecten, Lisserbroek
Bouw
Waal Bouw
Samenwerking
Woonbron, Kristal
Aanvang
november 2010
Oplevering
oktober 2011

Aanleiding
De Harnaschpolder Delft is een middelgrote uitleglocatie gelegen aan de westzijde van de stad Delft, waarbij de gemeente Delft en private partijen een plan hebben opgesteld voor de realisatie van circa 550 woningen in de vrije sector. VISADE is één van de private partijen.

Duurzaamheid, samenhang en flexibiliteit zijn de sleutelbegrippen voor de kwaliteit van het gebied. Daarnaast wordt een heldere, en ‘eerlijke’ architectuur nagestreefd, waarbij de woningen geschikt zijn voor diverse leefstijlen en bruikbaar blijven als deze veranderen in de toekomst. De openbare ruimte speelt tevens een belangrijke rol. De bestaande groen en waterstructuur vormt namelijk de basis voor de inrichting van het totale gebied. Dit gebied krijgt tevens een fiets- en kindvriendelijk karakter. Om de kwaliteit integraal te waarborgen is per deelgebied een beeldkwaliteitplan opgesteld. Bovendien houdt een kwaliteitsteam van de gemeente Delft toezicht op de uitwerking van de verschillende bouwvelden.

Het plangebied is verdeeld in het deelgebied Lookwatering West en Voordijkshoorn die elk opgedeeld zijn in verschillende velden. De laatste jaren is er veel progressie gemaakt in de uitwerking van het plan en zijn de eerste bouwvelden gerealiseerd met een diversiteit aan woningentypes die tegelijkertijd een sterke samenhang hebben.

Waarom VISADE?
VISADE heeft al in meerdere Randstedelijke opgaven laten zien dat zij haar ambities, om tot kwalitatief hoogwaardige invulling te komen, kan waarmaken.

Werkwijze en resultaat
De 45 woningen die VISADE heeft ontwikkeld zijn gelegen in veld 9 van deelgebied Lookwatering West. VISADE heeft samen met Faro architecten woningen ontwikkeld met een herkenbaar stedelijk karakter in combinatie met een verwijzing naar de kassen die er oorspronkelijk stonden. Aan de noord- en zuidzijde van veld 9 zijn 16 grondgebonden eengezinswoningen gerealiseerd. Aan de oostzijde wordt het blok afgesloten door 29 appartementen en maisonnettes, die voorzien zijn van een eigen afgesloten parkeerplaats en berging. Binnen het blok is een groen binnengebied gesitueerd, met zowel privétuinen als gemeenschappelijk groen met parkeren. De westzijde van het blok is open, voor de parkeerplaatsen van de eengezinswoningen.
De woningen beschikken over een ruime hal, badkamer en toilet, een woonkamer, twee slaapkamers en een balkon en/of een privé terras. Tevens beschikt elke woning over een berging. Door deze kenmerken zijn de woningen met name bestemd voor 'starters' op de Delftse woningmarkt. Het parkeren is efficiënt opgelost in een groen, afgesloten binnengebied.

Verkoopinformatie
In Het Delftse Goed zijn nog een enkele 3-kamer appartementen en vrij indeelbare maisonnettes te koop vanaf € 170.000,- VON (incl. overdekte parkeerplaats).

De woningen worden als zogenaamde "klus" woningen casco opgeleverd, waardoor er veel afbouw vrijheid is. Bel voor meer informatie 070-4141559.